طرز تهیه ‌پیتزا

با بخش غذاهای ایران مجله اینترنتی بیست ستون همراه باشید:

خمیر ‌پیتزا چند نوع است:

۱- نوع پف کرده (که از مایه خمیر استفاده می‌کنیم )

۲- نسبتا باریک‌تر

پیتزا یکی از غذاهای محبوب دنیاست. مهد تهیه ‌پیتزا، کشور ‌ایتالیا است. پودر ‌آویشن یا پودر اوری‌گانا یکی از ادویه‌های محبوب در ‌پیتزا است.

سوسیس و کالباس جزء ‌مواد غذایی است گه بهترین نوع آن‌ها در کشور ‌ایتالیا تهیه می‌شود و همین امر باعث شده است که ‌ایتالیایی‌ها غذایی به نام ‌پیتزا تهیه کنند.

 

مواد لازم برای تهیه خمیر :

آرد : ۸۰۰ گرم تخم ‌مرغ : ۳ عدد شیر ولرم :‌۲۸۰  گرم کره :‌۱۰۰ گرم مایه خمیر :‌ ۲ قاشق مرباخوری

مواد لازم برای تهیه ‌پیتزا :‌

روغن مایع : ۲ قاشق غذاخوری

کالباس یا ژامبون :‌ ۲۰۰ گرم

پیاز :‌۱ عدد

قارچ : ۳۰۰ گرم پنیر ‌پیتزا رنده شده : ۲۰۰ گرم سوسیس :‌۲۰۰ گرم پودر ‌آویشن:‌ یک قاشق چای‌خوری پودر ‌سیر : ۱/۲ قاشق چای‌خوری فلفل دلمه‌ای سبز خردشده :  ۱ عدد پنیر قالبی :‌به مقدار کافی

 

طرز تهیه :

مایه خمیر را داخل یک مایع گرم حل می‌کنیم تا کاملا پف کرده و عمل بیاید، مایه خمیر را به ‌شیر اضافه کرده و هم می‌زنیم و در یک محیط گرم (کنار اجاق گاز) قرار می‌دهیم تا پف کند.

آرد را داخل یک ظرف الک کرده، نمک و کره را داخل آن می‌ریزیم و کاملا ورز می‌دهیم تا یک دست شود، تخم‌مرغ‌ها را داخل ظرفی ریخته و ‌شیر به آن اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم آرد را داخل ظرفی ریخته و وسط آن را بازکرده و تخم‌مرغ و ‌شیر را داخل آن می‌ریزیم و خوب هم می‌زنیم و با دست ورز می‌دهیم تا شکل خمیر به خود بگیرد.

گاهی اوقات به دلیل وجود ‌قارچ، ‌پیتزاهایی را که درست می‌کنیم ‌آب می‌اندازد، بنابراین باید توجه کنیم که قبل از تهیه ‌پیتزا بایستی ‌قارچ را تفت دهیم.

ابتدا ‌قارچ را تفت می‌دهیم و داخل صافی می‌ریزیم، سپس ‌پیاز را خرد می‌کنیم، از یک ظرف مخصوص گالوانیزه که برای تهیه ‌شیرینی‌ها و انواع خمیرهاست استفاده می‌کنیم. مقداری از آرد را روی تخته ریخته و کمی از خمیر جدا کرده و به ‌صورت گرد درمی‌آوریم و با وردنه خمیر را باز می‌کنیم و به ‌صورت گرد حالت می‌دهیم. روغن مایع را داخل ظرف گالوانیزه ریخته و خمیر بازشده را داخل سینی قرار می‌دهیم. پنیر قالبی را به صورت رول برش می‌زنیم و دور خمیر می‌چینیم و خمیر را به روی پنیرها برمی‌گردانیم و لبه‌های خمیر را به خود خمیر می‌چسبانیم، سپس مقداری‌سس روی خمیر می‌مالیم. برای اینکه مواد از روی ‌پیتزا نریزد مقداری از پنیر خردشده را روی سطح خمیر می‌ریزیم و کالباس‌ها می‌ریزیم و کاملا پخش می‌کنیم سپس ‌پیاز و ‌فلفل دلمه‌ای خردشده را روی آن می‌پاشیم و پنیر ‌پیتزای خرد شده را روی مواد ریخته و پنیر را با دست خود فشار می‌دهیم و سوسیس را روی آن تزئین می‌کنیم، ظرف ‌پیتزا را داخل فر قرار می‌دهیم.

منبع: بیست ستون

دسته بندی : علمی