ماکارونی

شک ندارم خیلی از شما اولین دفعه ای که شیرینی های ماکارون رو دیده اید عاشق رنگ های بسیار جذاب و دل ربای این مدل از شیرینی ها شده اید. شیرینی هایی عموما گرد و تپل در رنگ بندی های جور واجور که با کرم یا شکلات های جور واجور جفت و جور می شن. این شیرینی در اصل با سفیده تخم مرغ و شکر جفت و جور می شه. از دیگر مواد لازم واسه این شیرینی پودر بادام یا پودر بادام زمینی و رنگ طبیعیه. معمولاً وسط این شیرینی با شکلات سفید، خامه یا مربا پر می شه. ماکارون در طعم های بسیار متفاوتی یافت می شه و هر چند به صورت سنتی طعم تمشک کوهی و شکلاتی داشته اما حالا به طعم گل های جور واجور، قهوه،کاپوچینو و چند طعم دیگه س. ماکارون شیرینی خوش طعمیه که خیلی راحت در دهن آب می شه و ظاهر دل فریبی هم داره.

فرانسه خونه ای قدیمی واسه ماکارون

شیرینی ماکارون ریشه و اصالتی فرانسوی داره. طوری که هم حالا به اون ماکارون پاریس هم می می گن. اگه بخوایم خیلی دقیق باشیم باید بگیم که در دایره المعارف Larousse Gastronomique به جفت و جور اولین ماکارون در سال ۱۷۹۱ و در صومعه‎ای نزدیک کُرمری اشاره شده. یه سری های دیگه طبخ اولین ماکارون رو در سال ۱۵۳۳ میلادی می دانند. وقتی که کاترین دی مریسیس واسه ازدواج با هنری دوم پادشاه فرانسه وارد دربار اون شد و آشپز ایتالیایی ایشون مبادرت به پخت این شیرینی کرد.

اما داستان های این شیرینی به همین جا ختم نمی شن. در روایتی دیگه در سال ۱۷۹۲هنگامی که دو راهبه‎ی کرملی به خاطر انقلاب فرانسه به شهر نانسی پناهنده شده بودن، واسه گذروندن زندگی و پول درآوردن شروع به پختن و فروختن ماکارون کردن. اینجوری این شیرینی کم کم به معروفیت رسید. طوری که بعدا از این دو راهبه به عنوان “خواهران ماکارون” هم یاد شد. این روایت در تاریخ به گونه ی دیگری هم آمده. اینجوری که گفته می‎شه رییس صومعه زنان تارک دنیای رمیرمونت سازمانی از راهبه‎ها رو با عنوان خانوم هایی با قسم مقدس ساخت. در این موسسه قانونی سخت مربوط به رژیم غذایی یعنی ممنوع شدن مصرف گوشت وضع شد. پس دو تن از راهبه ها یعنی آبجی مارگاریت و آبجی مری الیزابت به تولید ماکارون واسه رعایت قانون رژیم غذاییشان پرداختن. طوری که بعدا به اون‎ها لقب “خواهران ماکارون” داده شد. در هر صورت و فارغ از این که کدوم یکی از این روایات معتبرتر هستن، در سال ۱۹۵۲ شهر نانسی به افتخار خواهران ماکارون نام اون ها رو بر خیابانی گذاشت که اولین ماکارون در اون جفت و جور شده بود.

این را هم حتما بخوانید :   نداشتن طرح تجاری ، علت شکست سایت های ایرانی

این دو آبجی شیرینی ماکارون رو بدون طعم خاصی جفت و جور می کردن اما حدود سال ۱۸۳۰ میلادی قنادها شروع به درست کردن ماکارون با موادی مانند مربا، لیکور و ادویه های جور واجور کردن. شیرینی ماکارونی که امروزه ما می شناسیم، در اون زمان از دو کیک قرصی شکل بادامی که با لایه‎ای از کِرِم کره یا مربا پر شده بود، درست می‎شد که به اون “Gerbet” یا “ماکارون پاریس” می‎گفتن. از Pierre Desfontaine به عنوان اولین قنادی یاد می کنن که در اوایل قرن بیستم ماکارون رو به شکل امروزی اون درست می کرده. این وسط شیرینی پز دیگری با نام Claude Gerbet هم مدعی ساخت ماکارونه.

شهرهای فرانسه در ساخت ماکارون ادعاها و توانایی های زیادی دارن. به طور مثال شیرینی​های ماکارون در شهر آفیس ترکیبی از میوه ها، عسل و بادامه که در قرن ۱۶ میلادی رایج بوده و به شیرینی ماکارون های پاریس هم نیستن. یا در شهر مونت موریلون که یکی از مشهورترین ماکارون​های فرانسه رو داره؛ یکی از قدیمی​ترین آشپزخانه​های طبخ ماکارون هست که تاریخ تاسیس اون به سال ۱۹۲۰ باز می​شه. آشپزخانه ای که واسه طبخ ماکارون از همون نسخه قدیمی با قدمتی بالای ۱۰۰ سال و بدون ذره ای تغییر استفاده می کنه. این شهر حتی موزه ای هم در این باره داره. شهر کوچیک نانسی در منطقه لورین هم داستانی طولانی با شیرینی ماکارون داره. طوری که خود رو یکی از پیشگامان این میدون می دونه. اهالی نانسی این شهر رو خونه ای قدیمی واسه شیرینی ماکارون می دانند.

با این همه عجیب نیس که بهترین مراکز فروش ماکارون در پاریس واقع شده باشن. در شهر پاریس فروشگاه لادیور مشهورترین مرکز فروش شیرینی ماکارونه که سابقه​ اون به حدود ۱۵۰ سال پیش برمی​شه. در فرانسه شعبه​های فست فود مک دونالد شیرینی ماکارون رو همراه مک کافی​های خود به فروش می​رسونن. مشابه ماکارون​های پاریس در ژاپن و سوئیس هم هست اما بیشترین شباهت رو می​تونید در بین شیرینی​های ماکارون کانادا و پاریس پیدا کنین. البته آمریکایی​ها هم ماکارون​های خود رو دقیقاً از روی نسخه​ی پاریسی اون می پزند و به مشتری تحویل می​بدن.

این را هم حتما بخوانید :   جاهای دیدنی و گردشگری افغانستان

قصه شیرینی ماکارون در جهان

پخت و طبع ماکارون فقط به فرانسه محدود نمی شه. در سوییس ماکارون هایی سبک و لطیف تولید می شن از دو تیکه کیک بادامی گرد که با کرم کره پر می شن. با طعم هایی مانند وانیل، شکلات، کارامل، فندق، دارچین، لیمو، نارنگی و تمشک. که بعضی از این طعم‎ها وابسته به فصل هستن.

قصه شیرینی ماکارون در جهان

در کره جنوبی به این شیرینی ها ماکارونگ گفته می شه و واسه جفت و جور اون از پودر چای سبز یا برگ چای سبز استفاده می کنن. این شیرینی ها در ژاپن هم طرفداران خود رو د ارد و در خیلی از مواقع واسه جفت و جور اون به جای بادام از پودر بادام زمینی استفاده می کنن. بد نیس بدونین از سال ۲۰۰۵ میلادی روز ۲۰ مارس، روز جهانی ماکارون نامیده شده. در این روز، قنادی‎ها و مغازه‎های ماکارون فروشی سرتاسر جهان روز شلوغی رو از سر می گذرونن.

در ایران هم این شیرینی محبوبیت زیادی پیدا کرده. البته هنوز همه قنادی ها نتونسته ان این شیرینی رو خوب و با مهارت جفت و جور کنن. قنادی ناتلی یکی از تک و توک قنادی ها در سطح شهره که این شیرینی رو در حد قابل قبولی جفت و جور می کنه. شما می تونید با مراجعه به یکی از شعب ناتلی، رنگ و طعم جدیدی به مهمانی های خود بدین. این شیرینی واسه مهمانی های عصرانه یا واسه کودکان گزینه ی خیلی خوبیه. چون با رنگ و طعم فوق العاده خود می تونه بچه ها رو خوب جذب خود کنن.

روش درست کردن ماکارونی کم کربوهیدرات و پنیر

روش درست کردن ماکارونی لقمه ای خوشمزه

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *